Alpen Edelweiss - finest alpine delicacies
Ingredienser till Karljohansvamp Smör

Herkkutatti-isoköynnöskrassivoi

Herkkutatit ovat todellinen herkku useissa eurooppalaisissa keittiöissä. Sienestyskausi alkaa kesi-Euroopassa parhaassa tapauksessa jo toukokuun puolivälissä ja jatkuu pitkälle lokakuuhun. Alppien ja Pohjoismaiden keittiössä herkkutatti on monipuolisesti ruuissa käytetty herkkuaines, joka rikastuttaa ruokia erittäin hienovaraisella sienen maullaan ja ravinteikkailla proteiineillaan. Me Alpen Edelweississä olemme innokkaita sienestäjiä. Sienestämme Baijerin alpeilla 700-1600 metrin korkeudessa ja kokkailemme eri sienireseptejä, joihin pääset tutustumaan täällä meidän alppikeittiö-blogissa. Tähän voi reseptiin sopivat hyvin herkkutattityypit Boletus Edulis, Boletus Aereus ja Boletus Aestivalis.

Se, mikä tekee tästä maustevoista erityistä on sekä sen valmistustapa että siinä käytetyt tuoreet ainekset. Vastaavissa resepteissä käytetään yleensä kuivattuja herkkutatteja. Meidän herkkutattivoi valmistetaan tuoreista ja mielellään vastikään poimituista herkkutateista. Tuoreet herkkutatit antavat voille voimakkaamman herkkutatin maun. Tuoreita herkkutatteja täydentämässä on kotipuutarhassa kasvatettu isoköynnöskrassi, jonka maku on aavistuksen kirpeä mutta samalla hedelmäinen. Herkkutatti-isoköynnöskrassivoi on erittäin aromaattinen ja se sopii loistavasti lihan, kalan, risoton, pastan, vihannesten tai yksinkertaisesti leivän kanssa! Se on erittäin nopea ja helppo valmistaa, ja sitä voi säilyttää jääkaapissa muutaman päivän tai jopa pakastaa. Resepti toimii myös herkkusienien ja kanttarellien kanssa herkkutattien sijaan.

 

Kokeile Tajarin kanamunapastan tai Acquerello risottoriisin kanssa!

Ingredienser till Karljohansvamp Smör
Tuoreet ainekset tekevät tästä voista erityisen aromaattisen ja maukkaan

Resepti

Ingredienser för porcini-smöret

Herkkutatti-isoköynnöskrassivoi

Alpen Edelweiß
Herkkutatti-isoköynnöskrassivoi on erittäin aromaattinen ja se sopii loistavasti lihan, kalan, risoton, pastan, vihannesten tai yksinkertaisesti leivän kanssa! Se on erittäin nopea ja helppo valmistaa,se säilyy jääkaapissa muutaman päivän tai pakastimessa pidempään.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
Additional Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Course Alpine Recipes
Cuisine Alpine
Servings 25 people
Calories 577 kcal

Ingredients
  

  • 250 g voita
  • 150 g tuoreita herkkutatteja
  • 10 isoköynnöskrassin tai koristekrassin lehteä
  • 1 tl kasvisliemijauhetta tai 1/4 kasvisliemikuutiota
  • 1 valkosipulin kynsi
  • valinnainen: hyppysellinen persiljaa

Instructions
 

  • Laita voi riittävän suureen kulhoon ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi.
  • Pese herkkusienet. Halutessasi voit tässä kohtaa ruskistaa niitä kevyesti pannulla miedolla lämmöllä voissa. Tämä sopii erityisesti herkkävatsaisille, jotka eivät voi syödä tuoreita sieniä.
  • Laita herkkusienet, valkosipulinkynsi, liemi ja isoköynnöskrassi tehosekoittimeen tai silppuriin ja soseuta hienoksi massaksi.
  • Lisää sienet huoneenlämöiseen voihin ja sekoita lusikalla, kunnes seos on tasainen.
  • Mausta voiseos suolalla ja pippurilla.
  • Levitä pöydälle 50 cm leveä liuska tuorekelmua ja kaada voiseos tuorekelmun keskelle. Muotoile tuorekelmun avulla noin 5 cm paksuinen rulla ja kääri se lopuksi kelmuun. Säilytä kääritty voirulla jääkaapissa ja nauti 2-3 päivän kuluessa. Pakastaminen toimii loistavasti jos haluat säilyttää pidempään.
    Ingredienser till Karljohansvamp Smör

Notes

Pari vinkkiä: Isoköynnöskrassin sijaan voit myös käyttää tavallista krassia tai vesikrassia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös rucolan lehtiä. Sopii mainiosti Tajarin kanamunapastan tai Acquerello risottoriisin kanssa.
Keyword Herkkutatti, isoköynnöskrassi, voi

Lisää vinkkejä:

Jos isoköynnöskrassia ei ole saatavilla, voit käyttää myös tavallista krassia tai vesikrassia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös rucolan lehtiä. Hyppysellinen persiljaa lisää mausteisuutta.

Kokeile Tajarin kanamunapastan tai Acquerello risottoriisin kanssa!

POST A COMMENT