Alpen Edelweiss - finest alpine delicacies
Sitruunarisotto, Entrecote, Citronrisotto, Zitronenrisotto, Lemon Risotto

Sitruunarisotto ja täytetyt kesäkurpitsankukat

Kesäisen raikas ja kevyt sitruunarisotto hedelmäisten kesäkurpitsankukkien kanssa

Kevyt ja virkistävä risotto sopii mainiosti loppukesään. Pohjoisitalialainen risotto paistetaan lähes aina öljyssä sipulin kanssa ja keitetään sitten liemessä, kunnes koostumus on kermainen. Riisinjyvien on kuitenkin pysyttävä “al dente”, eli niissä tulee säilyä purutuntuma. Viiniä risottoon lisätään yleisesti antamaan happokkuuta. Kesällä käytämme viinin lisäksi sitruunaa antamaan raikkautta ja hapokkuutta. Sitruuna antaa risotolle piristyksen ja tuoksuu kesältä mielestämme ihanalta niin ruoanlaiton kuin syömisen aikana. Risotto sopii mainiosti kasvisruokien kanssa. Tässä reseptissä lisukkeena hedelmäisiä kesäkurpitsan kukkia, jotka täytämme mozzarellalla ja paistamme taikinassa.

Sitruunarisotto käy niin alkuruokana kuin pääruoan lisukkeena

Sitruunarisotto on virkistävä ateria sellaisenaan! Se on helppo ja nopea valmistaa. Sellaisenaan se on hedelmäinen kasvisruoka, jossa vihanneksina ovat kermaiset mozzarellatäytteiset kesäkurpitsankukat. Se sopii erinomaisesti myös kaikenlaisten liha- ja kalaruokien kanssa lisukkeena. Sitruuna tekee siitä raikkaan ja kevyen, mutta maultaan hyvin yhteensopivan lähes kaikkien muiden ruokien kanssa. Italialaisittain risotto syödään aina sellaisenaan alkuruokana. Poikkeamme kuitenkin tästä tavasta itse usein koska risotto on mielestämme niin helposti varioitava ja herkullinen lisuke pääruoalle. Kesällä se käy myös grilliruokien lisukkeena esimerkiksi perunoiden sijaan.

Sitruunarisotto, Entrecote, Citronrisotto, Zitronenrisotto, Lemon Risotto
Sitruunarisotto ja kesäkurpitsankukat

Resepti 4 hengelle

Sitruunarisotto, Entrecote, Citronrisotto, Zitronenrisotto, Lemon Risotto

Sitruunarisotto ja täytetyt kesäkurpitsankukat

Alpen Edelweiss
Kesäisen raikas sitruunarisotto ja kevyesti paahdettuja kesäkurpitsankukkia juustotäytteellä
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course Alpine Recipes, Risotto
Cuisine Alpine, Italian
Servings 4 annosta
Calories 200 kcal

Equipment

 • 1 https://www.alpenedelweiss.com/produkt/risotto-rice-1-year-500g-acquerello

Ingredients
  

 • 250 g risottoriisiä suosituksena Acquerello
 • 1 lasi kuivaa valkoviiniä
 • 3/4 l kasvislientä
 • 8 kpl kesäkurpitsankukkia
 • 1 kpl mozzarellaa noin 200g
 • 1 rkl kuivaa timjamia
 • 1 tl suolaa ja pippuria
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 sipuli
 • 4 rkl voita
 • 80 g parmesaanijuustoa
 • 1 dl maitoa
 • 70 g jauhoja
 • 1 kananmuna

Instructions
 

 • Leikkaa sipuli ja valkosipuli hienoiksi paloiksi ja paahda ne kattilassa, jossa on 2 rkl voita, matalassa lämpötilassa. Lisää 3 minuutin kuluttua timjami ja riisi ja paahda miedolla lämmöllä.
 • Lisää lasi valkoviiniä ja hämmennä riisiä. Lisää minuutin kuluttua myös hieman kasvislientä ja jatka hämmentämistä. Lisää kasvislientä muutaman minuutin välein samalla hämmentäen risottoa 1-2 minuutin välein. Hämmennys irrottaa tärkkelyksen riisistä.
 • Pese kesäkurpitsankukat kuumalla vedellä ja laita sivuun odottamaan. Leikkaa mozzarellapala 8 sormenpaksuiseksi palaksi ja laita yksi pala kuhunkin kesäkurpitsankukkaan.
 • Sekoita maito, jauhot ja kananmuna pienessä kulhossa, kunnes seos muuttuu tasaiseksi taikinaksi. Kasta kesäkurpitsankukat yksi kerrallaan taikinassa niin että ne kastuvat kauttaaltaan ja paahda ne sen jälkeen pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Laita paistetut kesäkurpitsankukat tämän jälkeen sivuun.
 • Tarkista risoton koostumus noin 20-25 minuutin keittämisen jälkeen. Kun risotto on kypsää, siinä on niin sanottu "al dente" purutuntuma (italialaisittain "pureskeltavaa"). Lisää loput voista ja viipaloi/höylää päälle parmesaanijuusto. Sekoita vielä kerran ja anna risoton levätä lämpimänä muutaman minuutin ajan.
 • Aseta risotto ja kesäkurpitsankukat lautaselle ja koristele sitruunankuorella ja timjamilla.
  Sitruunarisotto, Entrecote, Citronrisotto, Zitronenrisotto, Lemon Risotto

Notes

Nauti risotto alkupalana ennen liha- tai kasvisruokaa tai nauti se liha- / kasvisruoan lisukkeena.
Suosittelemme Acquerello risottoriisiä! Löydät tämän meidän kaupasta:
Acquerello risottoriisi 500g, kypsytetty 1 vuoden
Acquerello risottoriisi 500g, kypsytetty 7 vuotta
Keyword Lemon, Lemon-Risotto, Risotto, Zucchini

Viinisuositus

Kuiva valkoviini, kuten Chardonnay, Riesling tai italialainen Arneis. Vaihtoehtoisesti hieman hedelmäisempi Sauvignon Blanc. Jos tarjoilet risoton punaisen lihan kanssa, kuiva punaviini tai rosee sopii myös.

Sitruunarisotto, Entrecote, Citronrisotto, Zitronenrisotto, Lemon Risotto
Sitruunarisotto ja kesäkurpitsankukat

POST A COMMENT