Alpen Edelweiss - finest alpine delicacies
Klassische Lasange Originalrezept, Classic Lasange Originalrecept, Classic Lasange Alkuperäinen resepti, Classic Lasange original recipe

Lasagna Bolognese – alkuperäinen italialainen resepti

Lasagnen juurtaa juurensa Italiaan

Olet ehkä maistanut alkuperäistä italialaista lasagnea Italiassa ja todennut kotona ettei se maistu samalta. Alkuperäisessä lasagnessa on pari tärkeää ainesta jotka antavat sille sen autenttisen maun. Nämä ainekset, jotka tekevät lasagnesta alkuperäisen italialaisen makuista, ovat kanan tai vasikan maksa ja kuiva valkoviini. Maksa mainittiin ensimmäisen kerran alkuperäisissä italialaisissa Bolognese-kastikkeissa vuonna 1891. Lyhyt katsaus lasagnen historiaan: latinankielinen sana lasanum tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kattilaa, ja se kuvaa kattilaa, jossa lasagnea keitettiin. Alun alkaen lasagnessa käytettiin mantelimaitoa tai kasvislientä pitämään lasagnelevyt erillään. Myöhemmin, n. 1500 jKr. (jolloin Kristoffer Kolumbus oli tuonut tomaatin Eurooppaan), lasagne keitettiin tomaatti- ja lihakastikkeella, jolloin syntyi bolognesekastike. Bolognesen sanotaan olevan peräisin Bolognan kaupungista, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa Emilia Romanan alueella. Alppien ollessa lähellä, Spaghetti Bolognesesta ja Lasagna alla Bolognesesta tulivat nopeasti arkisia ja suosittuja pastaruokia alppialueilla.

Lasagnevariaatiot

Lasagnesta on olemassa lukuisia varioita eri vihanneksilla, kastikkeilla, viineillä ja juustoilla. Yksi meidän suosikeista on parsalasagne, jonka reseptin löydät (toistaiseksi vain englanniksi) täältä. Se, mikä yhdistää kaikkia lasagneversioita on pastataikina, jota pastalevyissä käytetään. Lasagnelevyjen pastataikinaa käytetään myös kaikkien pohjoisitalialaisten pastavarianttien taikinassa, kuten Pappardellen, Tagliatellen, Bavetten, Fettuccinin, Linguinen jne. Löydät meidän pastataikinareseptimme (myös gluteenittomana versiona) täältä.

Lasagnen lähisukulainen on Vincisgrassi, lasagnen tyyppinen pata, jossa on kerroksittain pastalevyjä, vasikanlihaa, vasikanlihaa ja kananlihaa. Vincisgrassi on aromikas, usein keittiön tähteistä valmistettu ruoka, ja se saa lasagnen tavoin maukkaan makunsa kastikkeen hitaasta keittämisestä. Taikina valmistetaan jälkiruokaviinillä, ja lihakastikkeessa on kanelin vivahde.

Klassische Lasange Originalrezept, Classic Lasange Originalrecept, Classic Lasange Alkuperäinen resepti, Classic Lasange original recipe
Perinteinen lasagne bolognese kastikkeella
Klassische Lasange Originalrezept, Classic Lasange Originalrecept, Classic Lasange Alkuperäinen resepti, Classic Lasange original recipe
Perinteinen lasagne bolognese kastikkeella

Lasagne Bolognese neljälle hengelle

Klassische Lasange Originalrezept, Classic Lasange Originalrecept, Classic Lasange Alkuperäinen resepti, Classic Lasange original recipe

Italialainen Lasagne Bolognese

Alpen Edelweiss
Alkuperäinen Italialainen lasagne resepti
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Alpine Recipes, Italian Recipes, Suomalainen resepti
Cuisine Alpine, Italian
Servings 4 people
Calories 320 kcal

Ingredients
  

 • 150 g lasagnelevyjä suosittelemme tuoreita levyjä
 • 500 g tuoretta naudan jauhelihaa
 • 800 g tomaatteja
 • 2 porkkanaa
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 tl kuivattua oreganoa
 • 5 dl maitoa
 • 40 g jauhoja
 • 50 g voita
 • hyppysellinen muskottipähkinää
 • 100 g parmesaanijuustoa
 • sekoitus suolaa ja pippuria oliiviöljy
 • 50-80 g kanan- tai vasikanmaksaa
 • 3 dl kuivaa valkoviiniä
 • ripaus kanelia valinnainen

Instructions
 

 • Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli hyvin pieniksi paloiksi. Voit myös käyttää mikseriä.
 • Paista jauheliha ja kanan- tai vasikanmaksa oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa ja lisää lopuksi leikatut vihannekset. Paahda vielä muutama minuutti, lisää sitten leikatut tomaatit, valkoviini ja keitä miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi orgegano ja kaneli.
 • Valmista Bechamel-kastike: kuumenna voi kattilassa, sekoita se jauhojen kanssa ja kaada joukkoon maito. Lisää muskottipähkinä ja suola ja keitä kastiketta, kunnes seos sakenee, n. 5-8 minuuttia. Jos seoksesta tulee liian paksu, voit lisätä pienen määrän maitoa.
 • Ota uunivuoka ja peitä pohja joko oliiviöljyllä tai tomaattikastikkeella, näin pastalevyt eivät pala pohjaan kiinni. Aseta kerros pastalevyjä ja peitä ne ensin tomaattikastikkeella ja sitten bechamel-kastikkeella. Aseta uusi kerros pastalevyjä, tomaattikastiketta ja bechamel-kastiketta.
 • Viimeinen kerros pastalevykerros peitetään bechamel-kastikkeella. Raasta tuoretta parmesaanijuustoa päälle ja laita vuoka uuniin 180 asteeseen noin 25 minuutiksi.
 • Kun pintakerros on kullanruskean lasagne on valmis. Tarjoile lämpimänä.
Keyword alkuperäinen, Kaspressknödel Originalrezept, Lasagna, pasta

Vinkkimme

Alkuperäinen italialaisen lasagnen maku syntyy pienestä määrästä kanan- tai vasikanmaksaa ja valkoviiniä. Nämä ainekset puuttuvat useimmista lasagne resepteistä. Pastalevyt voi hyvin voi ostaa valmiina kaupasta nopeuttaakseen ruoanlaittoa. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan omien pastalevyjen tekoa kun aika sallii, sillä nämä maistuvat yksinkertaisesti parhaalta! Juuston ystävät voivat lisätä kerroksen mozzarellajuustoa lasagnekerrosten väliin. Viininä lasagnelle sopii kevyempi italialainen punaviini.

Klassische Lasange Originalrezept, Classic Lasange Originalrecept, Classic Lasange Alkuperäinen resepti, Classic Lasange original recipe
Lasagna bolognese alkuperäisen italialaisen reseptin mukaan
Klassische Lasange Originalrezept, Classic Lasange Originalrecept, Classic Lasange Alkuperäinen resepti, Classic Lasange original recipe
Viininä lasagnen kanssa sopii kevyt italialainen punaviini

POST A COMMENT